Cara Untuk Memaparkan Tulisan Arab di WordPress

Malaysia Hosting MERCUMAYA.NET

Cara Untuk Memaparkan Tulisan Arab di WordPress

1. Buka database wordpress yang anda guna untuk blog anda

2. Cari table bernama wp_posts

3. Cari field bernama post_content

4. Tukarkan default Collation kepada utf8_general_ci (biasanya defaultnya adalah latin1_general_ci)

Baca ini juga

2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone
views 911
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Dah dapat nombor altel ni mula lah terfikir macam mana nak dapatkan nombo...
6 Themes WordPress Pilihan Aku
views 44
1. LightWord DOWNLOAD PREVIEW 2. Arclite DOWNLOAD PREVIEW 3. Pixeled DOWNLOAD PREVIEW 4. Fusion DOWNLOAD PREVIEW 5. Arras ...
Facebook lebih mudah dengan TWEETDECK
views 32
Korang pernah dengar Tweetdeck tak? Bagi kaki-kaki twitter mesti mereka tau apa itu Tweetdeck. Sejenis aplikasi yang membolehkan mereka berkomunikasi ...
DIY : Periksa Kereta Kesayangan Anda
views 1094
Kali ni aku kasi kongsi sikit perkara biasa yang boleh kita lakukan sendiri bila ada masa-masa terluang korang. DIY ni bagi korang yang tak tau si...

About bistari

Pemilik kepada blog Bistari Corner. Seorang pengaturcara dan juga jurugambar sambilan. Untuk tempahan jurugambar sama ada untuk majlis umum ataupun perkahwinan boleh ke Full Memory Studio


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better