Tutorial

Cara Untuk Memaparkan Tulisan Arab di WordPress

Malaysia Hosting MERCUMAYA.NET

Cara Untuk Memaparkan Tulisan Arab di WordPress

1. Buka database wordpress yang anda guna untuk blog anda

2. Cari table bernama wp_posts

3. Cari field bernama post_content

4. Tukarkan default Collation kepada utf8_general_ci (biasanya defaultnya adalah latin1_general_ci)

Baca ini juga

Facebook lebih mudah dengan TWEETDECK
views 508
Korang pernah dengar Tweetdeck tak? Bagi kaki-kaki twitter mesti mereka tau apa itu Tweetdeck. Sejenis aplikasi yang membolehkan mereka berkomunikasi ...
DIY : Periksa Kereta Kesayangan Anda
views 9687
Kali ni aku kasi kongsi sikit perkara biasa yang boleh kita lakukan sendiri bila ada masa-masa terluang korang. DIY ni bagi korang yang tak tau si...
Teknik Ala Dave Hill
views 292
Aku sekarang tengah belajar teknik ni dari sifoo.com punya tutorial. Lama juga aku test nak buat design teknik macam ni. Ni pun jadi dengan masih keti...
Cara untuk Root Asus Zenfone
views 39436
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Ramai yang tau apa itu root dan ramai juga yang tak tau apa itu root bila...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge