article-wordpress_tutorial

Cara Untuk Memaparkan Tulisan Arab di WordPress

Malaysia Hosting MERCUMAYA.NET

Cara Untuk Memaparkan Tulisan Arab di WordPress

1. Buka database wordpress yang anda guna untuk blog anda

2. Cari table bernama wp_posts

3. Cari field bernama post_content

4. Tukarkan default Collation kepada utf8_general_ci (biasanya defaultnya adalah latin1_general_ci)

Baca ini juga

2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone
views 9778
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Dah dapat nombor altel ni mula lah terfikir macam mana nak dapatkan nombo...
ASUS Zenfone 6 – Fixed Facebook Issue
views 10969
If you buy ASUS Zenfone 6, maybe you will get this problem. You can't update the latest version of facebook. You can't uninstall it and too slow when ...
WordPress: Ubah logo
views 2691
Mungkin anda tidak berapa berminat sekiranya logo anda hanya berbentuk tulisan yang telah disediakan oleh themes wordpress anda (Contohnya seperti gam...
RPC:S-3 error retrieving information from server
views 766
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Untuk kali ni punya solution, aku nak kongsi sikit kalau korang dapat err...

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better
b