Informasi · Tutorial

Mengesan Smart Phone Hilang (Android)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Tahukah anda, pengguna android, bahawa ada cara untuk korang dapatkan kembali handphone korang yang hilang? Lagi-lagi bagi korang yang tertinggal di sesuatu tempat dalam keadaan phone lock yang  bermaksud, orang yang jumpa korang punya tu tak tahu macam mana nak contact kembali pada korang sebab lock, so diorang tak… Continue reading Mengesan Smart Phone Hilang (Android)

Tutorial

Pindah Data Whatsapp ke Telefon Baru [Android]

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Bila dah beli telefon pintar baru, mesti antara yang korang fikirkan adalah data-data korang yang dalam telefon lama tu nak dimasukkan ke dalam telefon baru. Standard orang panggil BACKUP. Lagi-lagi apps data yang sangat-sangat penting untuk urusan seharian atau untuk urusan perniagaan, contohnya Whatsapp. Untuk kali ni,… Continue reading Pindah Data Whatsapp ke Telefon Baru [Android]

Informasi

ONEXOX : MLM ke?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Pernah dengar tak pasal ONEXOX? ONEXOX ialah jenama kepada salah satu produk perkhidmatan mudah alih prabayar yang disediakan oleh XOX Berhad dan diedarkan secara eksklusif oleh One XOX Sdn. Bhd. Senang cerita, ONEXOX ni telco provider. Setakat ni, pelan perkhidmatan lebih kepada prepaid. Dengar cerita, tak lama… Continue reading ONEXOX : MLM ke?

Tutorial

2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone : Version 2

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Mungkin ada terbaca entri saya berkenaan dengan 2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone. Cara tersebut agak rumit sebab perlukan kemahiran untuk menjayakan installation apps tersebut. Dan mungkin ada juga yang telah dibekukan akaun kerana menggunakan cara tersebut. Kali ni saya kongsikan 1 lagi apps yang membolehkan anda menggunakan… Continue reading 2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone : Version 2

Celoteh

Bila Anak Aku Nak Kahwin….

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Dah masuk tahun 2016 menandakan usia dah bertambah 1 angka lagi, kalau diikutkan kiraan tahunlah. Dah semakin tua la kiranya kita ni. Jadi korang bagaimana? Dah ada sesuatu yang diazamkan ke untuk tahun baru ni?Tapi, untuk entri kali ini, bukanlah aku nak bercerita pasal azam tahun ini,… Continue reading Bila Anak Aku Nak Kahwin….