Tutorial

Pindah Data Whatsapp ke Telefon Baru [Android]

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Bila dah beli telefon pintar baru, mesti antara yang korang fikirkan adalah data-data korang yang dalam telefon lama tu nak dimasukkan ke dalam telefon baru. Standard orang panggil BACKUP. Lagi-lagi apps data yang sangat-sangat penting untuk urusan seharian atau untuk urusan perniagaan, contohnya Whatsapp. Untuk kali ni,… Continue reading Pindah Data Whatsapp ke Telefon Baru [Android]

Informasi

ONEXOX : MLM ke?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Pernah dengar tak pasal ONEXOX? ONEXOX ialah jenama kepada salah satu produk perkhidmatan mudah alih prabayar yang disediakan oleh XOX Berhad dan diedarkan secara eksklusif oleh One XOX Sdn. Bhd. Senang cerita, ONEXOX ni telco provider. Setakat ni, pelan perkhidmatan lebih kepada prepaid. Dengar cerita, tak lama… Continue reading ONEXOX : MLM ke?

Tutorial

2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone : Version 2

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Mungkin ada terbaca entri saya berkenaan dengan 2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone. Cara tersebut agak rumit sebab perlukan kemahiran untuk menjayakan installation apps tersebut. Dan mungkin ada juga yang telah dibekukan akaun kerana menggunakan cara tersebut. Kali ni saya kongsikan 1 lagi apps yang membolehkan anda menggunakan… Continue reading 2 Akaun Whatsapp Dalam 1 Phone : Version 2

Celoteh

Bila Anak Aku Nak Kahwin….

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Dah masuk tahun 2016 menandakan usia dah bertambah 1 angka lagi, kalau diikutkan kiraan tahunlah. Dah semakin tua la kiranya kita ni. Jadi korang bagaimana? Dah ada sesuatu yang diazamkan ke untuk tahun baru ni?Tapi, untuk entri kali ini, bukanlah aku nak bercerita pasal azam tahun ini,… Continue reading Bila Anak Aku Nak Kahwin….

Celoteh

The End of The 2015

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ dan salam sejahtera, Dah lama rasanya tak menulis dalam blog ni. Almaklum la, duk fokus dekat Full Memory Studio. Nak cari duit lebih. Buat 2 kerja la katakan. So, akhirnya, sebelum kehabisan tahun 2015, buat la 1 entry bagi menutup entri bagi tahun 2015 dengan title bahasa inggeris lak tu.… Continue reading The End of The 2015